Pocket Option Отвори сметка - Pocket Option North Macedonia - Pocket Option Северна Македонија

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Регистрирање сметка на Pocket Option со неколку лесни чекори како во упатството подолу. Нема провизија за креирање нови трговски сметки.


Започнете со тргување со џебни опции со 1 клик

За да го отворите тргувањето со џебна опција со 1 клик, кликнете на копчето „СТАРТ СО ЕДЕН КЛИК“ .
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Ова ќе ве однесе до страницата за демо тргување . Кликнете на „Демо сметка“ за да започнете со тргување со 10.000 долари во демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option

Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
За да продолжите да ја користите сметката, зачувајте ги резултатите од тргувањето и можете да тргувате на вистинска сметка. Кликнете на „Регистрација“ за да креирате сметка за Pocket Option.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Постојат три достапни опции: регистрирање со вашата адреса за е-пошта, сметка на Facebook или сметка на Google како подолу . Сè што ви треба е да изберете кој било соодветен метод и да креирате лозинка.


Како да отворите сметка за џебна опција со е-пошта

1. Посетете ја веб-локацијата на Pocket Option и кликнете на „ Регистрација “ во горниот десен агол на страницата. Можете да извршите регистрација на Pocket Option преку социјална мрежа ( Google, Facebook ) или рачно да ги внесете податоците потребни за регистрација.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
2. Ако одлучите да се регистрирате рачно, треба да ги извршите следните чекори и да кликнете на „ПРИЈАВЕТЕ СЕ“
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Прочитајте го и прифатете го договорот.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Pocket Option ќе испрати потврдна пошта на вашата адреса за е-пошта . Кликнете на врската во таа пошта за да ја активирате вашата сметка. Така, ќе завршите со регистрација и активирање на вашата сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Секоја чест! Успешно се регистриравте и вашата е-пошта е потврдена.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Ако сакате да користите демо сметка, кликнете на „Тргување“ и „Демо сметка за брзо тргување“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Сега можете да започнете со тргување. Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Можете исто така да тргувате на Реална сметка, кликнете на „Тргување“ и „Реална сметка за брзо тргување“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
За да започнете со Реалното тргување, треба да вложите на вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари).
Како да направите депозит на џебна опција

Како да отворите сметка за џебна опција со Фејсбук

Исто така, имате опција да ја отворите вашата сметка преку сметката на Facebook и тоа можете да го направите со само неколку едноставни чекори:

1. Кликнете на копчето Facebook .
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
2. Ќе се отвори прозорец за најава на Facebook, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта што сте ја користеле за да се регистрирате на Facebook.

3. Внесете ја лозинката од вашата сметка на Facebook.

4. Кликнете на „Најави се“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Откако ќе кликнете на копчето „Најави се“ , Pocket Option бара пристап до: Вашето име и слика на профилот и адресата на е-пошта. Кликнете Продолжи...
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
После тоа, автоматски ќе бидете пренасочени на платформата Pocket Option.


Како да отворите сметка за џебна опција со Gmail

1. Покрај тоа, можете да регистрирате сметка на Pocket Option преку Gmail. Доколку сакате да го направите тоа, следете ги овие чекори:
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
2. Во новоотворениот прозорец внесете го вашиот телефонски број или е-пошта и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
3. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
После тоа, ќе бидете однесени на вашата лична сметка на Pocket Option.


Отворете сметка на апликацијата Pocket Option iOS

Ако имате мобилен уред со iOS, ќе треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од App Store или овде . Едноставно побарајте „PO Trade“ и преземете го на вашиот iPhone или iPad.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Едноставно е да се регистрирате сметка на Pocket Option и преку апликацијата Android . Кликнете на "Регистрација".
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Секоја чест! сте се регистрирале успешно, кликнете на „Откажи“ Ако сакате прво да тргувате со демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Изберете „Демо сметка“ за да започнете со тргување со салдо од 1000 долари.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Ако сакате да тргувате со сметка во живо, кликнете на „Депозит“ во сметката во живо.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option

Отворете сметка на апликацијата Pocket Option Android

Ако имате мобилен уред со Android, треба да ја преземете апликацијата Pocket Option од Google Play или овде . Едноставно побарајте „Pocket Option Broker“ и инсталирајте го на вашиот уред.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Кликнете на „Регистрација“ за да креирате нова сметка на Pocket Option.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
  1. Внесете валидна адреса за е-пошта.
  2. Направете силна лозинка.
  3. Проверете го договорот и кликнете на „ПРИЈАВИ“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Секоја чест! сте се регистрирале успешно, кликнете на „Депозит“ за да тргувате со Реалната сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Изберете соодветен начин на депозит за вас.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Кликнете на „Откажи“ за тргување со демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Кликнете Демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option


Отворете ја сметката Pocket Option на Mobile Web

Ако сакате да тргувате на мобилната веб-верзија на платформата за тргување Pocket Option, можете лесно да го направите тоа. Првично, отворете го вашиот прелистувач на вашиот мобилен уред. После тоа, посетете ја веб-страницата на брокерот.

Кликнете на „Мени“ во горниот лев агол.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Кликнете на копчето „РЕГИСТРАЦИЈА“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
На овој чекор сè уште ги внесуваме податоците: е-пошта, лозинка, го прифаќаме „Договорот“ и кликнуваме „ПОПИШИ СЕ“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Тука си! Сега ќе можете да тргувате од мобилната веб верзија на платформата. Мобилната веб-верзија на платформата за тргување е сосема иста како и обичната веб-верзија на неа. Следствено, нема да има никакви проблеми со тргувањето и трансферот на средства.

Имате 1.000 долари на вашата демо сметка.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)


Разлики помеѓу дигитално и брзо тргување

Дигиталното тргување е конвенционален тип на трговска нарачка. Трговецот посочува една од фиксните временски рамки за „време до купување“ (M1, M5, M30, H1, итн.) и става тргување во оваа временска рамка. На графиконот има половина минута „коридор“ кој се состои од две вертикални линии - „време до купување“ (во зависност од наведената временска рамка) и „време до истекот“ („време до купување“ + 30 секунди).

Така, дигиталното тргување секогаш се спроведува со фиксно време на затворање на нарачката, што е точно на почетокот на секоја минута.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Брзото тргување, од друга страна, овозможува да се постави точно време на истекување и ви овозможува да користите кратки временски рамки, почнувајќи од 30 секунди пред истекот.

Кога ставате налог за тргување во режим на брзо тргување, ќе видите само една вертикална линија на графиконот - „време на истекување“ на налогот за тргување, што директно зависи од наведената временска рамка во панелот за тргување. Со други зборови, тоа е поедноставен и побрз режим на тргување.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option

Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување

Секогаш можете да се префрлате помеѓу овие видови тргување со кликнување на копчето „Тргување“ на левиот контролен панел или со кликнување на знамето или симболот на часовникот под менито за временска рамка на таблата за тргување.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на копчето „Тргување“
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
Префрлување помеѓу дигитално и брзо тргување со кликнување на знамето

Како да се префрлите од демо на вистинска сметка

За да се префрлате помеѓу вашите сметки, следете ги овие чекори:

1. Кликнете на вашата Демо сметка на врвот на платформата.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
2. Кликнете на „Live Account“.
Како да отворите трговска сметка и да се регистрирате на Pocket Option
3. Платформата ќе ве извести дека треба да вложите во вашата сметка (минималниот износ на инвестицијата е 5 долари). Ве молиме прво надополнете го салдото за да започнете со тргување во живо.
Thank you for rating.